Vlietland: de Riviera van de Randstad!

Leidschendam
Vlietland (300 hectare) is één van de grootste en meest aantrekkelijke watersport-, recreatie- en natuurgebieden van Nederland. Het hart wordt gevormd door drie meren met een oppervlakte van in totaal circa 130 hectare. Daaromheen liggen bossen, kreken, ligweiden en een parkachtig landschap.

Er zijn volop mogelijkheden voor water- en landrecreatie. Zo kan men in Vlietland plezier beleven aan een klimeiland, een aquapark, een camping, een watersport-,, zeil- en surfvereniging, een zeilschool, een roeivereniging, huur van waterfietsen, kano’s, zeil-, motor- en roeiboten, havens aan de Vliet, een haven aan een binnenmeer, een prachtig restaurant aan het water en meerdere horecapaviljoens.

Verder zijn er stranden waaronder één voor naturistische recreatie. Ook is er een veelheid aan paden voor wandelaars, fietsers en ruiters. Vrijwel iedere week en met name in de zomer vinden er evenementen plaats in Vlietland. Waterwegen, fietspaden en wandelroutes verbinden Vlietland met de mooie en cultuurhistorisch interessante omgeving zoals het Groene Hart, de Hollandse Plassen en het eeuwenoude Leiden, Voorschoten, Leidschendam, Voorburg, Den Haag en Delft.

Vijfenveertig jaar terug graasden er nog koeien en schapen in het polderlandschap dat Vlietland toen was. Begonnen als zandwingebied in 1970 is Vlietland inmiddels uitgegroeid tot het meest populaire (gratis toegankelijk) watersport-, recreatie en natuurgebied van Zuid-Holland waar jaarlijks meer dan een miljoen recreanten komen!

Vlietland: de Riviera van de Randstad!

Recreatiegebied Vlietland
Rietpolderweg 1, 2262 BM Leidschendam
Bijgevoegd bestandPlan je route

ZOEKEN
Voer minimaal 3 karakters in.
Meestgebruikte tags

Er zijn geen resultaten gevonden

Zoekresultaten op titel

Zoekresultaten op tags

Agendaitems

nl de en

Start typing and press Enter to search