Duinreservaat Meijendel

Wassenaar
In Meijendel is een duidelijk onderscheid te maken in drie verschillende gebieden: het buitenduin, het middenduin en het binnenduin. De verschillen tussen deze gebieden zorgen ervoor dat u zich in Meijendel goed kunt oriënteren. Want hoe meer u richting het binnenduin gaat, hoe hoger de begroeiing is. Ook aan het geluid van de vogels kunt u weten waar u zich bevindt. In het buitenduin maken de vogels korte, harde geluiden. In het binnenduin is het dichter begroeid en zingen de vogels meer melodieus.

In Meijendel is genoeg te doen en te beleven. Zo zijn er drie prachtige wandelroutes aangelegd, variërend van drie tot vijf kilometer. Deze wandelroutes voeren u langs de mooiste plekjes van het gebied: valleien, de buitenrand van Meijendel en naar de zee. Het grootste gedeelte van Meijendel is vrij toegankelijk voor recreanten. Alleen voor de gebieden Kijfhoek en Bierlap is een passe-partout vereist. Deze kunt u bij het Zuid-Hollands Landschap aanvragen. In De Tapuit, het bezoekerscentrum van Dunea, is het wel mogelijk om een dagkaart voor Kijfhoek en Bierlap te kopen.

Natuurspeelplaatsen


er zijn 3 speelgelegenheden in Meijendel. 1) Op de hoek van de Van Alkemadelaan en de Pompstationsweg 2) in het Hart van Meijendel naast De Tapuit 3) De waterspeelplaats en het Monkeybos om duin en water te ontdekken en te beleven.

 

Duinreservaat Meijendel

Duingebied Meijendel
Meijendelseweg 42, 2243 GN Wassenaar

Plan je route

ZOEKEN
Voer minimaal 3 karakters in.
Meestgebruikte tags

Er zijn geen resultaten gevonden

Zoekresultaten op titel

Zoekresultaten op tags

Agendaitems

nl de

Start typing and press Enter to search